Salut i Seguretat

Aquestes són les nostres recomanacions sobre salut i seguretat per als visitants:

Aigua potable: L’aigua potable és la que tenim en el nucli urbà. L’aigua de les fonts del Parc Natural de la Serra Calderona no són potables ja que no se li ha realitzat el procés de potabilització, per la qual cosa, potencialment, pot contindre bacteris nocius.

Metereologia: Es recomana utilitzar els suports de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) per a revisar els avisos meteorològics en el destí, i així estar informats, per exemple, de possibles onades de calor.

Indumentària. Es recomana usar barret o gorra i ulleres per a protegir-se del vent i el sol. A més, és recomanable l’ús calçat esportiu o botes de muntanya. Cal no oblidar una motxilla còmoda amb la capacitat suficient per a tot el necessari, com és el cas de l’aigua i del menjar que no poden faltar.

Cuidats addicionals: Es recomana, tant a l’hivern com a l’estiu, l’ús de protecció solar. La crema solar adequada ha de comptar amb filtres que protegisquen enfront dels raigs UVA i els UVB.

Sendes: Sempre cal anar per les sendes marcades. No es pot abandonar l’itinerari recomanat.

Vehicles: Està totalment prohibit que qualsevol bicicleta, moto o quad transite per les sendes. Només es permet el trànsit d’aquests vehicles per les pistes forestals o camins agrícoles, sempre tenint preferència els senderistes.

Flora: Cal anar amb compte amb les plantes espinoses, les plantes verinoses, les canyes que poden produir corts, etc. Això evitarà danys físics. En el cas de les plantes verinoses, existeixen algunes al Parc Natural de la Serra Calderona però són les mateixes que fora del parc, per exemple el baladre. Es recomana no menjar cap mena de fruit silvestre que no es conega perfectament.

Fauna: Cal anar amb compte amb espècies potencialment perilloses com els escorpins, avispones europeus, escolopendras i vespes que poden provocar uns certs problemes puntuals i el millor és evitar-los.

Caça: La temporada general de caça es realitza d’octubre a gener. L’horari general comprén el període del dia que va des del orto (quan eix el sol) fins a l’ocàs. Les batudes que es realitzen fora de la temporada general estaran senyalitzades i avisades amb previ avís per l’Associació de Caçadors d’Olocau.

Orografia: Parar atenció amb l’ús del mòbil o cambra, especialment amb els selfies, poden ocasionar caigudes fins i tot de gravetat.

Sugerencias

Queremos saber tu opinión, déjanos tus comentarios en el siguiente formulario.