Entorn Cultural

Puntal dels Llops

Veuen a Olocau i descobreix un dels jaciments arqueològics d’època ibera més importants de la Comunitat Valenciana. Situat en els contraforts meridionals de la Serra Calderona, a 427 metres d’altura, des del jaciment del Puntal dels Llops es domina un extens paisatge que aconsegueix tot el Camp del Túria, l’Horta de València i el litoral.

MÉS INFORMACIÓ

ZONA D’APARCAMENT I ACCÉS:
L’accés es troba al costat de la CV25, a 1,5 km de la població, Fins ací es pot anar amb cotxe i aparcar en una zona habilitada. A partir d’aquest punt està senyalitzat una sendera a peu de dificultat baixa, que ascendeix al poblat en un recorregut de 1,5 km i 130 metres de desnivell.

VISITES GUIADES:
Es realitzen visites guiades gratuïtes sota concertació prèvia de dimecres a diumenge durant tot l’any.

VISITA LLIURE:
L’accés és lliure i obert tot l’any. És obligatori sol·licitar permís a l’Ajuntament d’Olocau per a les visites de grups.

It is a watchtower for the defense and surveillance of the Edetan territory occupied between the V and II centuries BC, which was the residence of an aristocrat, a member of the equestrian warrior elite of Edeta, his family and their dependents. It highlights its impressive wall, the watchtower and a set of rooms open to a central street that runs longitudinally through the settlement.

Les excavacions arqueològiques, finalitzades en els anys 80, mostren que en el poblat es van dur a terme activitats domèstiques quotidianes com ara les relacionades amb la preparació d’aliments, amb pràctiques rituals i activitats agràries, mineres i artesanals. Part d’aquests materials poden visitar-se en la Col·lecció museogràfica del Puntal dels Llops, situada a la Casa de la Senyoria.

Es realitzen visites guiades gratuïtes de dimecres a diumenge sota reserva prèvia.

Arqueòlegs especialitzats us faran viatjar a època ibera i viure una experiència única. Un pla per a tota la família!

Ruta Puntal dels Llops

Una altra manera de conéixer el Puntal dels Llops és a través de la ruta senderista, amb un recorregut de 5,8 km i un desnivell de 140 metres que ofereix dues opcions; un més llarg amb eixida des del nucli urbà d’Olocau des de la zona d’aparcament del Puntal dels Llops al costat del cementeri d’Olocau, on únicament es realitza la pujada i baixada des de l’inici de la senda d’accés al Puntal dels LLops.

Si us atreviu fer la ruta completa començareu des de la Casa de la Senyoria i després de travessar el nucli antic per a eixir del poble creuareu el Barranc del Carraixet fins a l’Horta de Dalt, visitant el regadiu històric i les *macollades. En arribar a la bassa de l’Amara heu de continuar cap a l’oest fins a arribar als peus de la muntanya del Puntal dels Llops, on s’inicia la senda d’ascens, assenyalada per un gran cartell del nostre guerrer iber Nauiba.

A partir d’aquest moment us endinsareu en un paisatge d’antics cultius de garroferes i *oliveras al costat d’un bosc mediterrani on destaca el pi blanc entre una gran varietat d’espècies. Per aquesta senda realitzareu un trajecte de 1,5 km i 130 metres de desnivell, molt similar al que van realitzar els ibers en el passat, fins a aconseguir el cim i arribar a les restes arqueològiques del Puntal dels Llops.

Us recomanem realitzar la visita guiada gratuïta per a conéixer el paisatge, la història dels seus habitants i les restes arqueològiques recuperades en la seua excavació.

Sugerencias

Queremos saber tu opinión, déjanos tus comentarios en el siguiente formulario.