Entorn Cultural

Turisme Adaptat

En el municipi d’Olocau no volem que ningú es quede sense conéixer dels seus meravellosos racons, per això es treballa per a millorar els espais perquè siguen accessibles i es puga gaudir de la naturalesa sense barreres.

Un exemple d’això és la Ruta accessible a la Font de la Salut, una agradable sendera de 300 metres amb molt poc desnivell i sense barreres arquitectòniques amb el qual acostar-se a la penya Ali Maimó i a una de les fonts més importants d’Olocau. Aquesta és una xicoteta ruta que us farà gaudir del característic paisatge del Parc Natural de la Serra Calderona.

La Casa de la Senyoria d’Olocau ofereix la visita a la zona residencial i cuina, on vivien els Comtes d’Olocau en les seues temporades en el municipi, mitjançant un ascensor que permet accedir a la planta superior. És també accessible la Sala del Gra, i la nova sala d’exposicions temporals instal·lada en l’antic depòsit d’aigua. La instal·lació de rampes de poca inclinació en tot el conjunt també permet acostar-se a la Torre de Pardines i contemplar aquesta torre defensiva i les excavacions realitzades en el seu entorn.

Per a acostar la naturalesa a persones amb mobilitat reduïda l’Ajuntament d’Olocau ha posat en marxa, al costat de Turisme Adaptat V3, un servei gratuït de rutes accessibles.

A través d’una cadira eruga i assistència personalitzada es pot conéixer el Barranc del Carraixet i l’Horta de Dalt d’Olocau. És una experiència que permet recórrer el municipi d’Olocau i aprendre de l’hort en primera persona.

Aquest servei s’ha de reservar a través de la pàgina de l’Ajuntament d’Olocau, s’ofereix temporalment i consisteix en una plaça per a una persona amb mobilitat reduïda i fins a 11 acompanyants.

MÉS INFO

Rutes Turisme Olocau

Ruta de la Pedralvilla 11,45 quilòmetres – Fàcil

La Ruta Geològica d’Olocau 9,95 quilòmetres – Difícil

Ruta de les Fonts 3,2 quilòmetres – Fàcil

Ruta del Rodeno i les Amitges 12,52 quilòmetres – Difícil

Ruta de les Macollades 4,93 quilòmetres – Fàcil

Ruta del Castell del Real 7,43 quilòmetres – Moderat

Ruta Puntal dels Llops 5,64 quilòmetres – Fàcil

Sugerencias

Queremos saber tu opinión, déjanos tus comentarios en el siguiente formulario.