Entorn Cultural

La nostra Senyora del Rosari

Les festes patronals en honor a La nostra Senyora del Rosari se celebren la setmana del 7 d’octubre, dia de la patrona d’Olocau. Són unes festes repletes de devots actes religiosos. Comencen amb el tradicional Tridu a la Verge del Rosari, tres dies de resos i celebracions. Un dels actes més rellevants són els Cants a l’Aurora que es realitzen a l’alba del dia 7. Eucaristies, rosaris, processons i, per descomptat, el volteig de campanes que dona solemnitat a aquesta tradició, completen les festes.

És un moment d’unió del poble, on no falten els sopars de germanor, col·locació de banderes, xocolate, despertá amb masclets i ofrena florar que finalitza amb una mascletá. L’olor de pólvora tan característic de la Comunitat Valenciana i el so de la banda de música omplin els carrers d’Olocau durant les seues festes patronals.

Aquests festejos coincideixen amb el 9 d’octubre, moment que el municipi dona homenatge a la seua història rememorant l’entrada del rei Jaume I al territori valencià, realitzant un acte institucional en la Sala d’actes de l’Ajuntament fent lliurament dels premis Nauiba.. En aquestes jornades es pot gaudir del teatre infantil, el Concert per la conquesta, el sopar popular i discomóvil. El període festiu conclou amb la Dansà, un ball tradicional valencià que es realitza en la plaça Major.

Sugerencias

Queremos saber tu opinión, déjanos tus comentarios en el siguiente formulario.