Entorn Cultural

Verge d'Agost i Sant Roque

Les festes d’Olocau són una oportunitat per a connectar amb les tradicions ancestrals del municipi. Les festes patronals en honor a la verge de l’Asunción i a Sant Roque se celebren les primeres setmanes d’agost, sent els dies més devots el 15 i el 16..

Durant aquestes festivitats hi ha activitats per a tots els públics, un bon moment per a gaudir amb la família i els amics. Les festes s’inicien amb el sopar de pa i porta, un sopar on es reuneix tot el poble al carrer Major. No podem oblidar el paper destacat que té l’esport en aquestes festes, amb la realització d’un torneig de futbol, un torneig de pàdel i la carrera popular Volta a Peu. Per als més xicotets estan pensades activitats com el cinema infantil o els jocs de fusta tradicionals.

La música també acompanya aquest període festiu amb el concert d’estiu de l’Agrupació musical La Melodia, al pati de la Casa de la Senyoria, pasdobles en la plaça Major i diferents *discomóviles i orquestres. No falten en aquestes festes patronals els albaes, cants tradicionals valencians que es duen a terme al carrer Major, ni la Batukada *Alí-Maimó Olocau que alegra la cavalcada popular i el concurs de disfresses.

El primer dissabte de les festes se celebra el sopar anual benèfic a favor de la investigació contra el càncer, en la qual es veu la gran implicació del poble en actes solidaris.

El dia 15 és el de major tradició. Al matí se celebra l’Eucaristia en honor a la Verge de l’Asunción i a la vesprada té lloc la processó. El dia 16 contínua la celebració religiosa al patró del poble, Sant Roque. Igual que els actes a la Verge de l’Asunción, en honor a Sant Roque se celebra l’Eucaristia i processó a la vesprada. Les nits d’aquests dies de tradició religiosa estan amenitzades per orquestres i discomóviles.

Sugerencias

Queremos saber tu opinión, déjanos tus comentarios en el siguiente formulario.