Entorn Cultural

Sant Antoni Abat

Les festes en honor a sant Antoni Abat d’Olocau, declarada com a Festa d’Interés Turístic Local de la Comunitat Valencina en 2019, és la més important de l’hivern i un gran referent de la comarca del Camp de Túria.

La monumentalitat de la foguera, el “arròs amb fessols i naps”, “els rollets” i la benedicció dels animals la converteixen en un gran atractiu turístic celebrat el cap de setmana més pròxim al 17 de gener.

La festa comença amb el muntatge de la Foguera pels veïns d’Olocau en la plaça Major, enfront de l’Església de La nostra Senyora del Rosari culminant el divendres a la nit i s’utilitzen 50 tones de llenya.

El dissabte és el gran dia de trobada, es realitza un menjar de germanor de “arròs amb fesols i naps”, una foguera infantil i xocolatada. Finalitza la vesprada amb la processó en honor a Sant Antoni Abad i la benedicció de la foguera. A la nit arriba l’esperada «encesa» i el foc il·lumina la plaça, mentre el so del volteig de les campanes no cessa i entren en escena els focs artificials de Ricardo Caballer, que fan màgic i especial aqueix moment tan bonic per a tots els sentits.

La festa contínua el diumenge al matí, amb la “baixà dels rotllets” des de la Casa de la Senyoria fins a l’Església de La nostra Senyora del Rosari acompanyats per la banda musical La Melodia. En finalitzar la missa es realitza la benedicció d’animals i repartiment de rotllos de Sant Antoni.

Les brases de la foguera es mantenen durant cinc dies perquè els veïns i visitants puguen gaudir de carns i embotits.

Mentre queden brases perdura la festa

Sugerencias

Queremos saber tu opinión, déjanos tus comentarios en el siguiente formulario.