Entorn Cultural

Rutes de naturalesa

Un dels principals atractius per als visitants són els extensos boscos del terme municipal, enclavat dins del Parc Natural de la Serra Calderona, per a fer senderisme i respirar aire pur. Transcorre per Olocau el PR CV8 i, a més, disposem de 7 rutes municipals senyalitzades:

Ruta de les Fonts: Passeig circular fàcil i accessible, de tan sols 1 hora i 3,3 km de recorregut, que transcorre pel nucli urbà i el seu entorn, mostrant les seues fonts més destacables. Alguns exemples que es coneixen en aquesta ruta són la Font del Frare, la font de la Salut o l’aqüeducte El Arquet.

Ruta del Puntal dels Llops:

Ruta de 6 km de distància, fàcil, però amb un cert desnivell, en la qual es visita un assentament iber del segle V a.C situat en un dels penya-segats meridionals de la Serra Calderona, el Puntal dels Llops. S’ofereixen visites guiades gratuïtes sota reserva.

Ruta dels Macollades: Ruta circular de 6 km de distància amb escàs desnivell, on es travessa el conjunt de garroferes centenàries anomenades Macollades i el paisatge d’hortes del municipi. En el trajecte es recorren els marges del Barranc del Carraixet, on hi ha un tram que ha de passar-se mitjançant cordes.

Ruta del Castell del Real: Ruta circular per pista forestal de 7,5 km de distància i de dificultat baixa, que transcorre pel Parc Natural de la Serra Calderona i en la qual es pot visitar el Castell del Real, antiga fortalesa de l’XI que dominava la vall i muntanyes.

Ruta Geològica: Ruta circular al Parc Natural de la Serra *Calderona que envolta les muntanyes i la penya del Alí Maimó. Té de 8 km de distància i dificultat alta, però pot retallar-se a la meitat. En ella es poden veure fòssils marins o altres formacions sedimentàries.

Ruta del Pinastre i els Amitges: Ruta circular al Parc Natural de la Serra Calderona que combina pista forestal i sendera, de 13 km de distància i dificultat alta. Durant la ruta es pot apreciar unes vistes panoràmiques del gres roig a la muntanya i impressionants accidents geogràfics.

Ruta de Pedralvilla: Ruta de dificultat baixa i 12 km de distància, que transcorre pels límits del Parc Natural de la Serra Calderona i del Barranc del Carraixet. En el seu recorregut travessa paisatges molt diversos, en els quals destaquen els cultius de secà i les construccions de pedra en sec.

Rutes Turisme Olocau

Ruta de la Pedralvilla 11,45 quilòmetres – Fàcil

La Ruta Geològica d’Olocau 9,95 quilòmetres – Difícil

Ruta de les Fonts 3,2 quilòmetres – Fàcil

Ruta del Rodeno i les Amitges 12,52 quilòmetres – Difícil

Ruta de les Macollades 4,93 quilòmetres – Fàcil

Ruta del Castell del Real 7,43 quilòmetres – Moderat

Ruta Puntal dels Llops 5,64 quilòmetres – Fàcil

Sugerencias

Queremos saber tu opinión, déjanos tus comentarios en el siguiente formulario.