Entorn Cultural

Arbres monumentals

A Olocau es coneixen com macollades al conjunt de garroferes centenàries de troncs gruixuts i reforçats. Existeixen quatre concentracions en les partides de l’Edua, l‘Amara, la Barrancà i l’Aigualeig. La ruta dels Macollades transita per totes elles i ens permet observar la seua diversitat de formes, colors, ombres i les diferents solucions en pedra que utilitzaven els agricultors per a apuntalar les seues pesades branques sense que es trencaren.

Ruta Macollades​

Descobreix l’arbreda de macollades més gran d’Europa, els regadius d’Olocau i el barranc de Carraixet.

És una ruta circular de dificultat moderada-alta, de 5,60 km i 40 metres de desnivell. Comença a la Casa de la Senyoria i després de travessar el nucli urbà i creuar el barranc del *Carraixet, arriba a l’Horta de Dalt, zona de regadiu d’Olocau on descobrirem les macollades de la partida de l’Edua. Al llarg del camí es poden veure diferents elements etnològics que, juntament amb les macollades, ens ajudaran a entendre el passat agrícola d’Olocau. A eixir de la zona de cultiu s’arriba a la bassa de l’Amara, antic safareig d’Olocau i actual bassa de reg de la zona agrícola.

El següent tram segueix la boga del barranc del Carraixet fins a les macollades de la Barrancà i de l’Aigualeig. En aquest tram transita al costat de la séquia, amb el so d’acompanyament de l’aigua i el cant dels ocells de fons. Entre ambdues es troba la Sénia dels Simeons, una séquia moguda per mules que es va utilitzar per a elevar l’aigua i regar els bancals pròxims fins a final del segle XIX.

La ruta contínua amb un tram del barranc del Carraixet on és necessari secundar-se en cordes inserides en la calcària que serveixen d’agarre. A la volta al poble el trajecte comparteix un tram amb l’antic camí medieval a Marines i finalitza de nou a Olocau.

Sugerencias

Queremos saber tu opinión, déjanos tus comentarios en el siguiente formulario.