Entorn Cultural

Arquitectura popular urbana
i rural

Un dels grans atractius de la població és la seua conservació de paisatge urbà i rural tradicional, dotant-ho d’un ambient amb gran encant que es pot apreciar en diferents passejos.

Recórrer el nucli urbà d’Olocau et traslladaren a temps passats pels habitatges tradicionals de tipologia valenciana, amb ceràmica en retaule, portals, sota balcons, portals de fusta, balcons de forja i llindes, sòcols i guardacantons de pedra llaurada.

Per a no perdre’t els millors exemples no deixes de passejar en la teua visita a Olocau pel carrer Cervantes (n. 5 i 14), el Carrer Sant Félix (n. 14, 18 i 20), el Carrer Mestre Roselló (n. 25) i, per descomptat, el carrer Major, l’eix principal del nucli urbà i on es troben la majoria d’ells. També el nucli de carrers estrets entorn de la Torre de Pardines i Casa de la Senyoria, en la part més antiga de la població, és un recomanable passeig per a conéixer gran quantitat de retaules de ceràmica popular.

En totes les rutes senderistes a Olocau trobàreu importants exemples d’arquitectura rural; corrals, aljubs, forns de calç, catxirulos. Testimoniatge d’una arquitectura ancestral que ha perviscut per segles en el camp fins hui.

Una singularitat d’Olocau són els catxirulos, construccions de pedra formant una estada coberta per una volta composta per aproximació de filades, utilitzades pels pastors i llauradors com a refugi ocasional. Molta atenció en la ruta senderista del Castell del Real que trobàreu en catxirulo conegut com l’Aljub del Castell.

Sugerencias

Queremos saber tu opinión, déjanos tus comentarios en el siguiente formulario.