Bones pràctiques mediambientals

Precaució amb el foc. Només està permés fer foc en llocs autoritzats, paellers d’àrees recreatives sempre que no estiguen precintats. Evita fumar, no deixes empremta. Una burilla tarda anys a desaparéixer.

Per la teua seguretat, qualsevol grup organitzat ha d’informar l’oficina del Parc Natural de la Serra Calderona de l’activitat que realitzarà. T’informaran de la normativa específica respecte a la regulació d’activitats (senderisme, BTT, escalada, eqüestre, espeleologia…)

Només es podrà acampar en les zones autoritzades i sempre després de la prèvia autorització del PROP (Atenció telefònica: 012).

Ajuda a l’economia dels municipis del Parc Natural de la Serra Calderona, per exemple comprant a les botigues locals.

Som responsables de la protecció del medi natural ara i per a les generacions futures: conserva la flora i la fauna. Permet que els sons de la naturalesa t’emboliquen, gaudeix sense fer molt de soroll.

Els animals domèstics poden espantar i molestar als animals silvestres i a altres visitants, porta sempre lligada a la teua mascota.

Per la seguretat de tots, gaudeix de l’espai natural transitant amb bicicleta només per les pistes forestals i respecta la prioritat de pas del vianant. Perquè pugues gaudir del paisatge i garantir la seguretat dels visitants, la circulació de tota mena de vehicle es limita a 30 km/h.

L’Àrea d’Especial Protecció és el més valuós que tenim, col·labora en la seua conservació i no circules amb vehicle de motor si no estàs autoritzat.

Protegeix el teu passat. El patrimoni històric ens pertany a tots i totes; tracta de no alterar-lo.

No deixes rastre, en el medi natural no existeix un servei de recollida de fem freqüent, porta’t els teus residus i evitarem que la fauna disperse el fem.

Sugerencias

Queremos saber tu opinión, déjanos tus comentarios en el siguiente formulario.