Entorn Cultural

Col·lecció museogràfica

Descobreix els detalls de la vida dels habitants del Puntal dels Llops.

El municipi d’Olocau compta amb una exposició arqueològica permanent, inaugurada en 2013. Es tracta d’un conjunt de peces arqueològiques a través de les que es descobreixen els detalls de la vida dels habitants del Puntal dels Llops.

A través del recorregut per la sala d’exposició és possible conéixer els últims 40 anys dels treballs en el Puntal dels Llops, des de les excavacions en els anys 70 i 80 fins a la Iberfesta. Aquesta història la narren les pròpies peces arqueològiques, algunes d’elles exposades al públic per primera vegada, i de material gràfic i documents d’arxiu de les excavacions.

És possible realitzar la visita guiada a l’exposició i descobrir tots els detalles de la mà d’arqueòlegs especialitzats. Completa la teua visita al Puntal dels Llops amb la visita a la Col·lecció Museogràfica a la Casa de la Senyoria!

La visita a la Col·lecció Museogràfica és una oportunitat per a conéixer materials arqueològics d’excepció en el propi municipi on es van excavar. L’exposició no se centra únicament en època ibera, també es mostren materials d’una fase anterior de l’edat del bronze documentada en el poblat.

Les excavacions arqueològiques en el Puntal dels Llops van ser realitzades entre 1978 i 1985 pel Museu de Prehistòria de València, sota la direcció d’Helena Bonet i Consuelo Mata. Els materials recuperats van ser depositats en aquest museu, on s’exposen una part a la seua sala permanent.

Sugerencias

Queremos saber tu opinión, déjanos tus comentarios en el siguiente formulario.