Festes de Sant Antoni

DATA DE L’EVENT:

20, 21 i 22 de gener.

Festes de Sant Antoni

Les Festes en honor a Sant Antoni Abat portaran a Olocau durant els dies 20, 21 i 22 de gener tota la tradició i l’emoció que caracteritzen a aquesta celebració tan arrelada en el municipi.

Històricament lligada al solstici d’hivern i declarada Festa d’Interès Turístic Local de la Comunitat Valenciana en 2019, es tracta d’una de les cites més importants de l’any per a veïns, veïnes i visitants.

En aquesta ocasió, i a causa de l’eliminació de les restriccions per la pandèmia de COVID-19, el programa d’activitats recupera tota la seva essència i compta amb esdeveniments que, seguint la tradició, tindran un marcat caràcter popular. Uns esdeveniments que començaran, com cada any, amb la finalització del muntatge de la Foguera en la Plaça Major i el volteig de campanes del divendres.

El dissabte 21, tornarà el concurs de dibuix infantil de la Foguera i es recuperarà un acte tan volgut per tots com el Menjar de Germanor d’arròs amb fesols i naps (els tiquets es poden adquirir a l’Ajuntament des del dia 12 i fins al dijous 19). A la tarda, els més petits podran gaudir de nou, després de l’aturada per la pandèmia, de l’encesa de la Foguera Infantil, així com d’una xocolatada.

A continuació, tindrà lloc la Solemne Processó en honor a Sant Antoni Abat, que donarà pas a la benedicció i a l’encesa monumental de la Foguera, un moment emocionant i espectacular acompanyat pel volteig de campanes i els focs artificials de Ricardo Caballer. Per a concloure la jornada, hi haurà ball i animació musical a càrrec de Sorià Esdeveniments i repartiment de rollets d’anís i mistela.

El matí del dia 22 començarà amb la ‘Baixada de rotllos’ des de la Casa de la Senyoria fins a l’Església, que comptarà amb la col·laboració de la Banda de l’Agrupació Musical ‘La Melodia‘, i continuarà amb la Solemne Missa en honor a sant Antoni Abat i la benedicció dels rotllos. Finalment, es durà a terme un dels actes més entranyables de les festes amb la benedicció dels animals i el repartiment dels rotllos d’anís amb l’acompanyament musical de la Banda de ‘La Melodia’.

A més, com cada any, durant els dies següents la Foguera es mantindrà encesa perquè veïns i visitants puguin acostar-se a ella i celebrar les típiques reunions i sopars aprofitant les brases.

"Descubre momentos mágicos,
paisajes sorprendentes y servicios
únicos en Olocau"

Sugerencias

Queremos saber tu opinión, déjanos tus comentarios en el siguiente formulario.